Dome Real Estate Consulting

A Dome szakértői teljes körű létesítménygazdálkodási tanácsadással állnak ügyfeleink rendelkezésére, vállaljuk költségoptimalizálási szempontú felülvizsgálatok elkészítését, műszaki megoldások kidolgozását és végrehajtását, műszaki átvilágítási vagy beruházás bonyolítási feladatok elvégzését.

Átvilágítás és megvalósíthatósági tanulmány

A sikeres üzleti döntés meghozatalához megfelelő előkészítésre, megalapozott információkra van szükség, kiemelt figyelemmel az üzleti lehetőség kockázataira. A Dome munkatársai által kidolgozott megvalósíthatósági tanulmány lehetőséget ad a különböző lehetséges alternatívák összehasonlítására és a legjobb alternatíva kiválasztására. Kollégáink szerteágazó tapasztalattal rendelkeznek minden típusú ingatlan műszaki átvilágítási tanulmányának elkészítésében, amely kiterjed az építészeti átvilágítástól az ingatlanban található rendszerek, berendezések, felszerelések, szolgáltatások vizsgálatára, figyelemmel az üzemeltetési, gazdaságossági, hatékonysági és fenntarthatósági szempontokra egyaránt. Megrendelőink igénye szerint beruházási javaslatot készítünk, kitérve azok becsült költségeire, és vállaljuk az elfogadott megoldási javaslatok részletes kidolgozását és azok megvalósítását.

Költségoptimalizálás

Költségoptimalizálási szolgáltatásunk keretében javaslatot teszünk a költséghatékony létesítménygazdálkodás megvalósítására, felülvizsgáljuk az igénybe vett szolgáltatásokat, azok szintjét és indokoltságát, az ahhoz tartozó működési költségeket, illetve javaslatot teszünk egy hosszú távon is fenntartható koncepcióra, figyelemmel az adott ingatlan funkciójára, életkorára, a tulajdonosainak, bérlőinek, használóinak elvárásaira. Szakértőink minden típusú ingatlanra vonatkozóan rendelkeznek azokkal az iparági adatokkal, amely alapján elemezzük és összehasonlítjuk a létesítményüzemeltetési szolgáltatást, és feltárjuk, hogyan tehető hatékonyabbá és gazdaságosabbá az üzemeltetés. Az operatív költségek elemzésén túl felülvizsgáljuk a beruházási és felújítási büdzsét, és a prioritások szerint javaslatokat teszünk a szükséges felújításokra, és biztosítjuk a megvalósításhoz szükséges folyamatos műszaki tanácsadást. A költségek így teljes körűen áttekintésre kerülnek a közmű felhasználástól egészen a tervszerű karbantartásokig, és olyan intézkedésekre teszünk javaslatot, amellyel megelőzhetők a magas költségekkel járó nem várt vagy eseti meghibásodások.

Műszaki tanácsadás

A tervezéstől kezdve, az engedélyezésen és hivatali ügyintézésen, a műszaki tanácsadáson, a kivitelezésen át a teljes átadásig komplex szolgáltatást biztosítunk, hogy ügyfeleink egy kézből kapják meg mindazt a műszaki támogatást, amelyre szükségük van. Vállaljuk szakvélemények, tervek készítését, műszaki javaslatot teszünk és költségvetést készítünk. Megkönnyítjük az ügyintézés folyamatát is: engedélyeztetésben, ügyintézésben, illetve hatósági felülvizsgálatok lebonyolításában is gyors és hatékony segítséget nyújtunk. Vállaljuk garanciális hibák ügyintézését és a kapcsolódó javítását, helyreállítását is. Szakértőink ezen túlmenően segítséget nyújtanak létesítménygazdálkodási tenderek összeállításában, azok lebonyolításában és kiértékelésében.